Ιστορική Αναδρομή

Η PetridisPrint εισήλθε στο χώρο των Γραφικών Τεχνών το 1984, με διακριτικό τίτλο “ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ” και με λογότυπο το χαρακτηριστικό “πενάκι”. Αν και πρωτοεμφανιζόμενη επιχείρηση, κατάφερε με μελετημένες επιλογές σε εξοπλισμό, προσωπικό και πολιτική πελατών να γίνει γνωστή στον κλάδο της Λιθογραφίας – Τυπογραφίας. Οι συνεχόμενες επενδύσεις σε τεχνογνωσία αλλά και σε τεχνολογία, ο σχεδιασμός και η παραγωγή καινοτόμων προϊόντων τυπογραφίας για την εποχή τους, καθώς και η δογματική πολιτική παρεχόμενης ποιότητας στους πελάτες της, άρχισαν σιγά-σιγά να επιφέρουν, εκτός από αναγνωρισιμότητα, επιπλέον και νέους πελάτες. Επακόλουθο, όπως ήταν φυσικό, το όνομά της να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις προτίμησης, ειδικά των επαγγελματιών των Γραφικών Τεχνών, οι οποίοι εισρέουν πλέον όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από ολόκληρη τη Μακεδονία και όχι μόνο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι από το διάστημα 1998 – 2005, η PetridisPrint αποκτά έναν άτυπο επιπλέον διακριτικό τίτλο, ενδεικτικού του υψηλού προφίλ παρεχόμενης ποιότητας, αυτή του…“Τυπογραφείου των Διαφημιστών”!

Το 2007, θεωρείται ένας νέος σταθμός στην ιστορία της επιχείρησης. Η αλλαγή έδρας κι εγκαταστάσεων έγινε επιτακτική δεδομένου ότι οι ανάγκες της παραγωγής διαρκώς αυξάνονταν. Στον ήδη πλούσιο μηχανολογικό εξοπλισμό, θα ερχόταν να προστεθεί επιπλέον και μια νέα 4χρωμη HEIDELBERG SM 74 και μια συγκολλητική μηχανή. Έτσι η PetridisPrint μεταφέρεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, σ΄έναν χώρο υπερδιπλάσιο των παλιών της εγκαταστάσεων, όπου εδρεύει και μέχρι σήμερα.Η μεταφορά αυτή, καθώς και ο εμπλουτισμός του εξοπλισμού της, σηματοδότησε μια γενικότερη αλλαγή στην επιχείρηση, η οποία μεταξύ άλλων, επέφερε ανανέωση και στο λογότυπο της. Το παλιό εμπορικό σήμα, αντικαταστάθηκε από ένα νέο μοντέρνο, δυναμικό και απόλυτα αντιπροσωπευτικό του αντικειμένου της αλλά και της δυναμικής της.

PetridisPrint - Σήμερα

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια παρουσίας της χώρο των γραφικών τεχνών, επιβιώνοντας και αναπτύσσοντας μέσα στις πολλές και μεγάλες δυσκολίες της Ελληνικής πραγματικότητας και ιδιαίτερα στο χώρο της διαφήμισης ο οποίος είναι πολύ γρήγορος, ιδιαίτερα έντονος και δεν συγχωρεί εύκολα, τώρα είναι σε θέση να κοιτάει το μέλλον με πλήρη αισιοδοξία. Στην ήδη δυναμική ομάδα της, έχει προστεθεί πλέον και η νέα γενιά. Οι Κωνσταντίνος και Βαγγέλης Πετρίδης, με βάση τους την μακροχρόνια εμπειρία και παρουσία στον χώρο, του πατέρα τους Πέτρου Πετρίδη, με χαρακτηριστικά τους την όρεξη για δουλειά, τον επαγγελματισμό και τη φαντασία τους, έχουν σαν στόχο να θέσουν την PetridisPrint σε τροχιά Επαγγελματικής Αριστείας. Τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει, με την προσθήκη σύγχρονων μηχανημάτων για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, με την υιοθέτηση νέων τεχνικών παραγωγής, με επιμόρφωση του προσωπικού της αλλά και με επένδυση σε εξελιγμένο εξοπλισμό παρακολούθησης της εκτυπωτικής διαδικασίας σε ζωντανό χρόνο παραγωγής. Αυτά τα βήματα έχουν τοποθετήσει την PetridisPrint στον χώρο των παραγωγών των γραφικών τεχνών, όχι απλά ως ένα ποιοτικό τυπογραφείο, αλλά ως το πλέον δημιουργικό και πολυποίκιλο μαγαζί της Θεσσαλονίκης. Έτσι η Petridis Print είναι πιο ισχυρή από ποτέ και έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση.

Πράσινος Προσανατολισμός

Εμείς στην Petridis Print γνωρίζουμε καλά, πως αν όλοι μαζί μα και ο καθένας μας ξεχωριστά, λάβει την ευθύνη που του αναλογεί απέναντι στο περιβάλλον, τότε και μόνο τότε μπορούμε να περιμένουμε ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη μας. Για αυτόν τον λόγο, είμαστε προσηλωμένοι στις αρχές της υπεύθυνης παραγωγικής λειτουργίας και εφαρμόζουμε ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης των επικίνδυνων υλών, ανακύκλωσης, αλλά και εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε να αφήνουμε όσο το δυνατόν μικρότερο περιβαλλοντικό «αποτύπωμα» από την λειτουργία μας.

Το μέλλον μας

«Με αυτογνωσία, σύνεση και ειλικρίνεια να είναι οι κεντρικοί πυλώνες της φιλοσοφίας μας, με πίστη στο έμπειρο προσωπικό μας, με περηφάνεια για την εντυπωσιακή ανά τα χρόνια στήριξη από τον κύκλο των αξιόλογων συνεργατών μας, αλλά και με μεγάλη ικανοποίηση από την προτίμηση που μας δείχνετε εσείς κάθε μέρα επί δεκαετίες, δεν μπορούμε παρά να είμαστε απολύτως αισιόδοξοι για το μέλλον που διαγράφεται μπροστά μας.»

Φιλοσοφία

«Ο τρόπος που λειτουργούμε είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την φιλοσοφία, πως μία επιχείρηση μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί μόνο όταν συμπεριφέρεται με ειλικρίνεια και συνέπεια στους πελάτες της, σε ένα περιβάλλον αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σεβασμού και προόδου».

Όραμα

«Όραμά μας είναι να εδραιώσουμε την Petridis Print ως ένα πρωτοποριακό, για τα εγχώρια δεδομένα brand, συνώνυμο της ποιοτικής και ευέλικτης τυπογραφίας, εισάγοντας και προωθώντας δυνατότητες και προτάσεις οι οποίες θα αγγίζουν τα όρια της καλλιτεχνικής τυπογραφίας, αλλά με εφαρμογή σε μαζικές παραγωγές».

Δέσμευση

«Η δική μας δέσμευση είναι πως σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς και χωρίς καμιά προειδοποίηση, εμείς θα μένουμε πιστοί στη φιλοσοφία και τον χαρακτήρα μας, αποτελώντας έτσι ένα πυλώνα σταθερότητας και αξιοπιστίας για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας».